Stranica
Izbronik

16. Vincekov pohod v Međimurju 22.1.2017.

logo

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

"BELECGRAD"  BELEC

 

 

BILI  SMO…

16. Vincekov pohod v

Međimurju

22. siječnja 2017. ( nejdelja)

 

Na blagdan sv. Vinka, planinari Bundeka iz Murskog Središća, organiziraju tradicionalan Vincekov pohod. Belčani nisu izostali.

Nas 13, što Belčana, što naših prijatelja iz M. Bistrice, Varaždina, postali smo dio nekoliko tisuća sudionika koji su uživali u prelijepom idiličnom danu i bregima Međimurja. Za dobru atmosferu pobrinuli su se domaćini „Bundeki“ pred svojim podrumima, stajankama s ponudom kosane masti, ali i sami veseli sudionici pohoda kao i vesela glazbena pratnja za vrijeme trajanja pohoda.

Iz Belca smo krenuli u 7:30 sati. Start pohoda bio je u Svetom Martinu. Zamislite, toplice, a vani u debelom minusu.

Pohod je trajao 5 sati, unutar  kojih smo svi odvažno propješačili 16 km. Nakon nekoliko stajanki na bregima (uz prikaz Vincekova obred rezidbe), krenuli smo prema M. Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu. Završetak pohoda bio je u sportskoj dvorani u M.  Središću gdje je nastavljen kulturni i zabavni program. Umorne noge su, nakon okrjepe iz ruksaka, veselo zaplesale, a zamočena grla zapjevala. U Belec smo stigli oko 18 sati, svi na broju, malo umorni, ali ispunjeni veseljem.

Vodička Verica pozdravlja sve sudionike i najavljuje novi susret u D. Stubici na Pohodu stazama Gupčevih puntara 11.2.2017.

 

 

Powered by CMSimple | Izradio: Marko Havoić| Copyright: HPD Belecgrad| Facebook: HPD Belecgrad|