Stranica
Izbronik

Dan društva 21.5.2017

logo

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

"BELECGRAD"  BELEC

 

.... je povodom Dana društva (nedjelju 21. svibnja 2017.g. ) vrlo  uspješno organiziralo vesele planinarske susrete pri Planinarskoj kući Belecgrad

 

Dobro raspoložena skupina planinara je u 9,00 sati krenula ispred župne crkve u središtu Belcu. Pješačilo se Eko stazom Belice do Planinarskoj kući Belecgrad u trajanju od sat vremena, a odvažniji su se, prkoseći jakom vjetru i mogućoj kiši, uputili na vrh Minđalovec koji je sastavni dio 1. dionice Belečkog planinarskog puta. S vrha Minđalovec uslijedio je oštar spust do Planinarske kuće Belecgrad gdje su se već širili mirisi planinarskog gulaša i zvuci vesele pjesme. Nakon kraćeg odmora planinarilo se do srednjovjekovne utvrde Belecgrad i vrha Osinec. Posebno se pohvaljuju 3 planinarke HPD „Belecgrad“ Belec (Marija, Ljubica i Jadranka)  koje su obišle cijelu dionicu Belečkog planinarskog puta.

Oko 14 sati svi su se planinari okupili uz Planinarsku kući te uz glazbu, ples i domaču hranu uživali u prirodnom okružju i lijepom vremenu. Tijekom dana se pri Planinarskoj kući Belecgrad okupilo 60-ak planinara i mještana. Zahvaljujemo prisutnim planinarima:   HPD Garjevica iz Čazme, HPD Zagorske steze iz Zaboka, Planinarski  klub iz Ivanca, HPD Javor iz Zlatar Bistrice, HPD Ivančica iz Ivanca, HPD Gradina iz Konjščine. Hvala i mještanima Belca koji neizostavno dolaze na obilježavanje Dana belečkog planinarskog društva. Do godine će HPD Belecgrad, u zajedništvu s prijateljima Belca, proslaviti svojih prvih 20 godina postojanja.

 

 

Powered by CMSimple | Izradio: Marko Havoić| Copyright: HPD Belecgrad| Facebook: HPD Belecgrad|