Stranica
Izbronik

Prvih 20 godina društva 18/19/20.5.2018

logo

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

"BELECGRAD"  BELEC

 

PRVIH 20 GODINA BELEČKOG PLANINARSTVA

Povodom Dana društva i 20 godina postojanja, Hrvatsko planinarsko društvo Belecgrad Belec organiziralo je 18. / 19. / 20. svibnja 2018. g. različita događanja događanja.

U petak, 18. svibnja 2018.g. je u Poštanskom uredu Belec od 11:30 do14:00 sati  predstavljen prigodni poštanski žig i prigodne poštanske omotnica s dotiskom. U nazočnosti desetak planinara i predstavnika Hrvatske pošte, u suradnji s Filatelističkim društvom iz Zaboka, odaslano je 30 poštanskih pošiljki širom svijeta. Na njima je upotrijebljen prigodni žig, a poslane su u omotnici s dotiskom na kojima je bio logo belečkig planinara.

U subotu 19. svibnja 2018. g. nastavljena su događanja pri Planinarskoj kući Belecgrad na koju su slavljenici jako ponosni.U 15 sati otvorena je prigodna izložba fotografija pod nazivom Naših prvih 20.

     Do16 sati okupilo se pedesetak planinara na svečanoj sjednici na kojoj su dodijeljena Priznanja pojedincima za vrijedan višegodišnji rad. Uz prisjećanje na same početke od svibnja 1998.g. pa sve do današnjih dana, zaključeno je se belečki planinari imaju zaista čime ponositi. Uz mnogobrojne raznovrsne planinarske aktivnosti koje su uključivale planinarenje, školovanje članstava, rad na zaštiti prirode, prepoznatljiv rad s mladima, sagrađena je prelijepa planinarska kuća koja služi na dobrobit cijeloj planinarskoj obitelji i svim ljudima dobre volje. Posebno je bio dirljiv susret s osnivačima društva kao i prisjećanje na one koji više nisu s nama jer su nas zauvijek napustili.  

Oko18 sati započelo je veselo druženje uz mlade glazbenika iz ansambla Štimung Zagorja. Kada se smračilo uz potok Brana  zapaljena je logorska vatra koja je dala dodatni ugođaj za sve prisutne.U 22 sata dvadeset odvažnih planinara otišlo je na noćni pohod na obližnji vrh Osinec, a sve uz nazočnost dragih prijatelja iz Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Krapina. Emocijama ispunjena kolona planinara, sa čeonim svjetiljkama i 4 baklje, sretno se u 40 minuta popela do vrha Osinec. Tu je uz zvuke harmonike i pjesmu prijatelja koji su ih tamo dočekali provela sat vremena, a onda se oko ponoći vratila do planinarske kuće gdje je nastavljeno kraće druženje uz logorsku vatru i tihu glazbu.

 Nedjelja, 20. svibnja 2018. bila je prava planinarska i svečana. U 9 sati se u Belcu, uz Crkvu sv. Marije Snježne okupilo 60 planinara koji su u organiziranom pohodu krenuli do planinarske kuće, a potom do obližnjih vrhova Mindžalovec, utvrda Belecgrad, Osinec, Babin zub i na sam vrh Ivančice. Nešto poslije 13 sati pri Planinarskoj kući Belecgrad već je bilo nazočno 200 planinara, gostiju i mještana Belca te je započeo  kulturno – umjetnički program u kojem su sudjelovali planinari domaćina i KUD Belec, koji je uz NK Mladost Belec i partner belečkim planinarima na projektu Pinklec na pleča sem del.

Među nazočnima bili su predstavnici KZŽ, grada Zlatara, javnih i kulturnih ustanova , srodnih udruga i planinari iz 18 društava. Dodijeljene su mnogobrojne Zahvalnice za podršku i suradnju te 12 Priznanja Hrvatskog planinarskog saveza belečkim planinarima. Dodijeljeno je i najviše priznanja za doprinos razvoja planinarstva, a dobila ga je belečka planinarka i jedna od osnivačica, umirovljena učiteljica Katica Bucifal. Od 14 sati nastavljena je planinarska veselica uz obilje zabave i veselja,  ljepota prirode i ljubavi. Hvala svima na zajedničkih 20 godina koje ste dijelili s belečkim planinarima. Tek nam je prvih 20.

Belečki planinari

Powered by CMSimple | Izradio: Marko Havoić| Copyright: HPD Belecgrad| Facebook: HPD Belecgrad|