Stranica
Izbronik

Susret pri Planinarskoj kući Belecgrad 8.1.2017.

logo

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

"BELECGRAD"  BELEC

 

U nedjelju 8.1. 2017., unatoč niskim temperaturama, uspješno smo organizirali tradicionalni zimski susret planinara pri Planininarskoj kući Belecgrad.

Nedjeljno jutro je započelo s veselim okupljanjem 40 –ak planinara uz crkvu Marije Snježne. Uz topli čaj i slastice koje su za sudionike pripremili domaćini, zaredale su se dobre želje i prijateljski zagrljaji. Neki su u iskoristili priliku te u tišini, prije polaska na pješačenje, obišli belečku baroknu ljepoticu, a ostali se pripremali za organizirani polazak koji je uslijedio u 9:30 sati.

Manji broj sudionika je pješačio 50 min iz Belca do Planinarske kuće Belecgrad, a veći broj planinara se s vodičima (Verica belečka i Nikola zabočki) uputio na hodanje u trajanju od 3:20 sati u smjeru Belec – vrh Mindžalovec – Planinarska kuća Belecgrad - vrh Osinec – srednjovjekovna utvrda Belecgrad - Planinarska kuća Belecgrad.

Bez obzira na odabrani smjer, svi sudionici su uživali u zimskoj idili – prekrasnim brdima južnog podnožja Ivančice i pahuljama mekog snijega koje su lepršale zrakom. Nikom hladno, nikom vruće, a svi dobre volje i s osmjehom na licu - divota za dušu i tijelo.

Oko 13 sati su se svi sudionici okupili u toploj sobi Planinarske kuće Belecgrad gdje su ih ponovo dočekali  domaćini s nezaobilaznim planinarskim grahom, glazbom i drugom okrjepom. Zapjevalo se i zaplesalo, prisjetilo nezaboravnih pohoda i mnogobrojnih susreta, a kad se počeo spuštati mrak, stisak ruke i doviđenja do novog susreta.

Ostala je jedinstvena želja -Neka svima u 2017. g, svi koraci po brdima budu zdravi i sigurni.

 

Planinarka Verica

20170108_105013.jpg 20170108_105020.jpg 20170108_105036.jpg

Powered by CMSimple | Izradio: Marko Havoić| Copyright: HPD Belecgrad| Facebook: HPD Belecgrad|