Aktualno-najava izleta i događanja

logo

 HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

 "BELECGRAD"  BELEC

 

POZIVA

NA DANE HRVATSKIH PLANINARA 

8. i 9. lipnja 2019.

Trakošćan - Ravna gora

 

PROGRAM DANA HRVATSKIH PLANINARA:

Subota, 8. lipnja 2019.

Nedjelja, 9. lipnja 2019.

Plan izleta:

Polazak: Ispred pošte u Belcu u 7:30 sati

Tijek izleta: Vožnja autobusom/kombijem u smjeru Trakošćana. Planirani dolazak u Trakošćan oko 8:30 sati. Kratka stanka za kavicu. Podjela se u dvije skupine, jedna za planinarenje, uspon na Ravnu goru, a druga može ostati u Trakošćanu, gdje se mogu provesti laganije šetnje oko jezera i obilazak muzejske postave u dvorcu.

Uspon:  Iz Trakošćana kroz Vrbaniće na vrh Ravne gore (686m, KT, HPO) do Filićevog doma traje oko 2 sata. Mogućnost odlaska do Velikih pećina i prelazak ferate uz obavezno korištenje opreme za feratu: kaciga, komplet za osiguranje.

Hrana i piće: Iz ruksaka sigurna, a i Filićev dom na Ravnoj gori je opskrbljen hranom i pićem.

Povratak prema Trakošćanu: oko 14 sati.

Dolazak u Belec: oko 18 sati.

Oprema: standardna planinarska, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica.

Troškovi prijevoza: ovisno o broju sudionika.

Prijave za izlet: vodički Verici (098 1609056)  

*Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava, zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, a izletu pristupa na vlastitu odgovornost.

Organizator zadržava pravo izmjene u programu izleta, a sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča.

 

DOJDITE, DOJDITE K NAM,

NEK VAM NE BUDE ŽAL…

STEZA VAS PELJA Z DOLA NA BRIEG…

Belečki planinari

    
                                      

Veseli planinarski susreti kod Planinarske kuće Belecgrad


U nedjelju 19.05.2019. godine organizirali smo vesele planinarske susrete pri Planinarskoj kući Belecgrad, povodom 21. godišnjice društva.
Jutro je započelo s veselim okupljanjem planinara uz crkvu Marije Snježne u Belcu. Na susretu su se zaredale dobre želje i prijateljski zagrljaji. Neki su iskoritili priliku te u tišini, prije polaska na pješačenje obišli belečki barokni biser, a ostali se pripremali za organizirani polazak.
Dobro raspoložena skupina planinara je u 9:30 sati krenula na pješačenje od župne crkve Marije Snježne u središtu Belca. Pješačilo se na vrh Minđalovec koji je satavni dio Belečkog planinarskog puta. S vrha Minđalovec uslijedio je oštar spust do Planinarske kuće Belecgrad gdje su se već širili mirisi kotlovine I zvuci vesele pjesme.
Oko 13 sati svi sudionici su se okupili uz Planinarsku kuću Belecgrad gdje se nastavilo druženje uz domaću hranu, raznovrsnu okrjepu iz planinarskih ruksaka i veselu pjesmu. Pjevalo se i plesalo, prisjetilo nezaboravnih pohoda i mnogobrojnih dragih susreta.
Tijekom dana se pri Planinarskoj kući Belecgrad okupilo oko 100-tinjak planinara i mještana. Zahvaljujemo prisutnim planinarima, a posebice planinarima iz HPD-a MIV Varaždin koji su se odazvali u najvećem broju. Hvala I mještanima Belca koji neizostavno dolaze na obilježavanje dana našeg društva.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.