Još nema komentara

Romarski put Belec – Marija Bistrica 2020

Kao i prethodnih godina i ove godine smo hodočastili na Mariju Bistricu, na našem tradicionalnom Romarskom putu Belec - Marija Bistrica. Ove godine, okupilo nas se četrdesetak koji smo s ponosom hodočastili u ime HPD Belecgrada.

Posebnu čar ovogodišnjem hodočašćenju je dala činjenica da su sudionici bili različitih životnih dobi. Tako bismo posebno htjeli pohvaliti naše najmlađe članove - sedmogodišnjeg Sanija koji je cijeli put od 16 km prevozio na biciklu i godinu dana starijeg Franju koji je uspio prebrojati sve korake od Belca do Marije Bistrice. 🙂 Vrijeme nas je ove godine pomazilo, pa nas je tako cijelim putem pratilo sunce i ugodno proljetno vrijeme. Tako smo zahvaljujući ugodnom vremenu vrijeme nakon mise proveli družeći se u šumici podno Kalvarije.

Zahvaljujemo mladom teologu i našem planinaru Marku koji je kod Hitrecovog raspela predvodio molitvu. Zahvaljujemo i našim domaćinima, HPD Grohot Marija Bistrica koji su nas velikodušno ugostili na Vinskom Vrhu i u Marijoj Bistrici.

Napomena, vrijeme brzo juri! Kada smo ponovno zbrojili godine iza nas, shvatili smo da je od 2002. do 2020. ipak 19 godina, te da će nam 2021. godine biti jubilarni 20. pohod na Mariju Bistricu.

Hvala svim članovima društva koji su uveličali ovaj lijepi događaj!

Sedmogodišnji Sani koji je prevozio put od Belca do Marije Bistrice

Vidimo se na idućem izletu, Rusovom pohodu po Medvednici koji će se održati 18. travnja. Svi ste dobrodošli!

P.S. Cijelu fotogaleriju možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Komentari su zatvoreni .