Još nema komentara

Izvješće s godišnje skupštine 2019.

Održana 17.veljače 2019. s početkom u 13:30 sati u nazočnosti 30 članova Društva u Planinarskoj kući Belecgrad. Sve točke dnevnog reda su iscrpno odrađene. Izvješće o radu i materijalno –financijskom poslovanju u 2018.g. su jednoglasno prihvaćena kao i Program rada i Financijski plan za 2019.g. Osim redovitih aktivnosti koje se organizacije 15 planinarskih društvenih izleta po RH i Republici Sloveniji, Društvo dodatno provodi:

  1. Nositelji projekta Pinklec na pleča sem del

Sastavnice: Zima pri Belecgradu, Romarski put Belec – M. Bistrica, Dan belečkih planinara, Planinarska pjesmarica, Planinarsko Martinje.

Partneri na projektu: KUD Belec i NK Mladost Belec.

  1. Nositelji projekta Na breg, na breg!

Mala planinarska škola koja će se provoditi prema Programu Hrvatskog planinarskog saveza u lipnju i srpnju 2019. za djecu do 15 godina starosti.

  1. Sudjelovanje u projektu Sigurno u planine čije je nositelj Stanica planinarskih vodiča Zagorje, a uključuje aktivnosti vođenja planinarskih pohoda i vođenje prigodnih pohoda uz pomoć licenciranih vodiča HPD „Belecgrad“ Belec.
  2. Sudjelovanje u projektu Aktiviraj se čiji je nositelj susjedno prijateljsko društvo HPD “Gradina“ Konjščina. Aktivnosti se odnose na provedbu Opće planinarske škole – školovanje koje će se provoditi u vremenu od ožujka do 15 lipnja 2019.

Dio programa škole odvijat će se u Planinarskoj kući Belec i njezinoj okolici.

  1. Nastaviti provoditi održavanje postojećih planinarskih staza i putova (čišćenje, dopuna markacije, novo markiranje).Aktivno sudjelovati u izmjeni postojećih putokaza novima PVC putokazima na stazama koje održava HPD „Belecgrad“ Belec, sukladno propisanim standardima HPS-a.
  2. Aktivno sudjelovati u bilježenju JPS tragova planinarskih staza i putova Ivančice radi uvrštavanja u interaktivnu planinarsku kartu HPS-a, a potom dopuniti putokazne ploče odgovarajućem brojem koji će biti dodijeljen pojedinom putu.
  3. Postavit 2 poučne ploče Eko staze na Minđalovec i Osinec te održavanje trase Eko staze Belice kao i staze planinarske obilaznice Belečkog planinarskog puta koji sadrži 10 KT-a(10 najljepših predjela Ivančice).
  4. Organizirano provesti čišćenje utvrde Belecgrad (koliko nam je dopušteno!)i dopuniti osiguranje pristupa utvrdi čeličnom sajlom od ulaza utvrde prema središtu.
  5. Redovito volontiranje(10 volontera) u Planinarskoj kući Belecgrad nedjeljama i praznicima tijekom cijele 2019.g.

Komentari su zatvoreni .