Stranica
Izbronik

Veseli planinarski susreti pri planinarskoj kući Belecgrad

logo

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO

"BELECGRAD"  BELEC

 

U nedjelju 19.05.2019. godine organizirali smo vesele planinarske susrete pri Planinarskoj kući Belecgrad, povodom 21. godišnjice društva.
Jutro je započelo s veselim okupljanjem planinara uz crkvu Marije Snježne u Belcu. Na susretu su se zaredale dobre želje i prijateljski zagrljaji. Neki su iskoritili priliku te u tišini, prije polaska na pješačenje obišli belečki barokni biser, a ostali se pripremali za organizirani polazak.
Dobro raspoložena skupina planinara je u 9:30 sati krenula na pješačenje od župne crkve Marije Snježne u središtu Belca. Pješačilo se na vrh Minđalovec koji je satavni dio Belečkog planinarskog puta. S vrha Minđalovec uslijedio je oštar spust do Planinarske kuće Belecgrad gdje su se već širili mirisi kotlovine I zvuci vesele pjesme.
Oko 13 sati svi sudionici su se okupili uz Planinarsku kuću Belecgrad gdje se nastavilo druženje uz domaću hranu, raznovrsnu okrjepu iz planinarskih ruksaka i veselu pjesmu. Pjevalo se i plesalo, prisjetilo nezaboravnih pohoda i mnogobrojnih dragih susreta.
Tijekom dana se pri Planinarskoj kući Belecgrad okupilo oko 100-tinjak planinara i mještana. Zahvaljujemo prisutnim planinarima, a posebice planinarima iz HPD-a MIV Varaždin koji su se odazvali u najvećem broju. Hvala I mještanima Belca koji neizostavno dolaze na obilježavanje dana našeg društva.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Powered by CMSimple | Izradio: Marko Havoić| Copyright: HPD Belecgrad| Facebook: HPD Belecgrad|